34. Något av det mest allvarsamma som finns...


Bibelord kan knappast bli allvarligare än dessa för oss som bekänner sig som troende. Vi vet ju att ormen, satan, lucifer är, och har varit, en lögnare, en bedragare och tjuv ända sedan begynnelsen. Med den vetskapen i bagaget blir Paulus ord plötsligt allvarsamma. Så begrunda noga vad han här skriver i 2 Kor. 11-3 (SRB):
”Men jag fruktar att liksom ormen med sin list bedrog Eva, så ska också era sinnen fördärvas och vändas bort från uppriktigheten som är i Kristus.”

”För om någon kommer till er och predikar en annan Jesus, som vi inte har predikat, eller om ni tar emot en annan ande som ni inte har tagit emot tidigare, eller ett annat evangelium som ni tidigare inte har godkänt, då fördrar ni det alltför väl.”(2 Kor. 11-4 )

Apostlarna hade till församlingen i Korint förkunnat Guds evangelium i Jesus Kristus till dem. Ändå hade de senare tagit emot ett förändrat budskap som de inte tidigare godkänt och en annan ande än Guds Ande, som någon annan tydligen predikat. Och Paulus säger att de föredrar det alltför väl.

Allt detta blir ännu allvarligare då vi lägger det i sitt verkliga sammanhang om då folket fick i uppdrag att välja på Barabbas (se fotnot) och Guds utsände Messias.
”Då tog landshövdingen till orda och sa till dem: Vilken av de två vill ni att jag ska frige åt er? Då sa de: Barabbas. Pilatus sa till dem: Vad ska jag då göra med Jesus, som kallas Kristus? De sa alla till honom: Korsfäst honom.” Matt. 27:21-22.
Ännu allvarsammare blir det då vi läser vidare på vems uppmaning alla judar ville döda Jesus Kristus, nämligen:
"Men översteprästerna och de äldste övertalade folket att de skulle begära Barabbas och döda Jesus". (Matteus 27:20)

Översatt till vår tid blir det biskopar, präster och pastorer som övertalade folket att släppa Barabbas fri och döda Jesus. Så mycket för den kunskapen då.
Av den anledning förankrar jag min tro i Bibeln, som är apostlarnas vittnesmål om den tre-eniga gudomen.. För Gud är lika i går i dag liksom i morgon och Hans ord är levande och verksamt.(Hebr.4:12) .
Så frågan blir, bör vi inte vara extra noggranna? För det gäller ju våra liv!

Fotnot 1: Barabbas (Bar-Abbas) betyder son till fadern. Det blir ännu värre för de förenade bibelsällskapen/Nestle-Aland sätter inom parentes (Jesus) före . Ytter värre blir det då NIV och bibel 2000 nämner Barabbas som Jesus Barabbas. Då har vi plötsligt 2 Jesus och båda är söner till fadern.

Fotnot 2: NIV är en förkortning av New International Version, en bibel som ligger grund för de ”moderna” biblarna likt bilel-2000. 

Fotnot 3: Textus Receptus (SRB, KJV) är Guds ord tillsänd oss via Jesus Kristus' 12 apostlar. Något som Gud Fadern höll så viktigt att Han gav dem en annan Hjälpare utöver sin Ande som Jesus gett dem. Ska vi då inte vara noggranna, då Fadern var extra noggrann med sitt ord.