62. Tänk efter före gott folk...

 


Jo, du läste rätt: HINDUER!!! Hinduer är faktiskt praktiserande av alla dessa 6 så kallade tecken och övningar som frågades efter i föregående blogginlägg (nr 61) .

Kan dessa verkligen ha något gemensamt med den tro på en allsmäktig Gud och Hans ord som Bibeln berättar åt oss om.

Nej, absolut inte om man studerar de ord, av Gud givna, som reformerta biblarna skriver om! Men säger någon, dessa uttryck praktiseras ju till och med i en församling nära mej. Något vi hört om och till och med bevittnat själv. Något som även jag själv sett och förfasats över.

Så hur kan då en så kallad kristen utövning gått åt ett så tydligt hinduistiskt håll`?

Den frågan kommer jag försöka belysa senare och Gud vill och leder oss framåt på sin enda väg.

Så vi tar det punkt för punkt så ni får själv avgöra vad som enligt Bibeln är rätt och sant:

1. Oregelbundna ryck och skakningar: Något sådant finns absolut inte i Bibeln. Ändå finns detta som påstås vara uttryck av den helige ande i många frikyrkor, ofta i de karismatiska församlingarna. Om de vill på något sätt relatera till den första ”pingstdagen” som berättas om i Apg 2:2 ”Då kom plötsligt ett dån från himlen, såsom när en våldsam storm drar fram..” och 2:6 ”Då nu detta dån hördes, samlades mycket folk ..” eller i Apg 4:31 ”När de hade bett, skakades platsen där de var samlade, och de blev alla uppfyllda av den Helige Ande och talade Guds ord med frimodighet.”

Observera att det var platsen som skakade, inte folket. Vilken var då den helige andes yttring där och då? Jo att de kunde förmedla Guds ord med frimodighet, inte att ligga på golv, krypa under stolar som oseriösa individer.

2. Okontrollerbart skratt. Hur underligt det än låter som finns det karismatiska församlingar som både inbillar sej, och villolär andra, att detta beteende skulle vara en yttring av vår Skapares heliga ande! Hur patetisk får man bli?

Det finns inget, inte ens i närheten, som stöder något sådant beteende överhuvudtaget.

3. Slagen av anden - slain in the spirit. Det är ett uttryck som myntades av Kathryn Kuhlman. som blev populärt i pingst och karismatiska rörelser under hennes tid. Benny Hinn, den "helande" pastorn med glasögon, drivare av Benny Hinn Minestries har efter egen utsago fått inspiration genom hennes möten. Kuhlman har gett ut flera böcker. Hennes stora framgångar har väckt både beundran och kritik. 1972 fick hon audiens hos påven Paulus VI i Rom som uppmuntrade henne i hennes tjänst. Andra har ifrågasatt hennes påstådda helanden. Vidare var hon agent under Hitlers regim, spelade dubbelroll, enligt den avhoppade jesuiten Alberto Rivera. Hennes ”meriter” kommer nog upp i senare blogginlägg.

4. Profeterande. Var extra aktsam då du hör någon profetia framföras. Otaliga är det falska budskap som florerat genom tiderna. Jehovas vittnen har på dryga 140 år producerat 14 stycken. Ingen sann än” Så hur ska de då kunna ens själv tro på sin 15:e när den kommer. Lika bedrövligt är det med de flesta ”stora” karismatiska förkunnarnas förutsägelser. Jag är personligen övertygad om att de profetiska förutsägelser som finns i Bibeln räcker gott och väl för mej.

5. Helande (se mer om detta på blogg nr 64).  Vår Gud helar, absolut. Men samma Gud uppmanar oss att studera hans ord så att vi kan skilja på Hans andes verksamhet och de onda andarnas.

Jesus uppmanar till vaksamhet. ”Men akta er för de falska profeterna, som kommer till er i fårakläder, men i sitt inre är rovgiriga vargar” ( Matt.7:15 ) och ”På den dagen ska många säga till mig: Herre, Herre, har vi inte profeterat i ditt namn, och i ditt namn drivit ut onda andar, och i ditt namn gjort många kraftgärningar? Men då ska jag säga dem som det är: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni lagbrytare” (Matt.7:22-23) .

 Om inte dessa ord varnar oss, vad ska då kunna varna oss? Så se upp med de helande falska profeterna. En ”helare” med glasögon, en av de mest kända framgångsteologerna, Benny Hinn ser jag som en ulv i fårakläder. Därom vittnar hans falska profetior alltför uppenbart om.

6. Tungomåls-uttryck / tungotal (icke språk). Tungomål är och förblir ” modersmål” ” dialekt” . Det säger den grekiska grundtexten tydligt, så tydligt att det inte kan misstolkas.

Paulus brev till den krånglande församlingen i Korint berättar mer om detta ”fenomen”, samma "fenomen" som hinduerna ännu sysslar med. Något som i sin tur nog kommer upp på denna blogg mer ingående om.

Med det vill jag visa för mej själv och förhoppningsvis för dej som läser detta att vi inte skall ha något som helst samröre med hinduistisk lära att göra

Fotnot1 . Vår Guds helige andes yttringar finns i så många verser så det får bli nästa blogginlägg.

Fotnot 2. Har vi inte sett denna video, så se den här: https://vimeo.com/109440638?embedded=true&source=vimeo_logo&owner=2612132 ..och fundera själv om detta är vår Herres vilja och Hans andes yttringar. Jag tror det inte!