55. Skall vi endast döpa oss i Jesu namn...?

 




Jag hörde härom veckan i en sk kristen live-stream där mannen ifråga påstod att vi ska bara döpa i Jesu namn. Så här gick mina tankar runt den frågan. Mitt svar löd som följer:
”Gå därför ut och lär alla folk. Döp dem i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn.” säger Jesus Kristus, av Gud smord till vår konung ” Lord of lords. King of kings” (Matt.28:19)

Detta säger Han strax efter sin uppståndelse då han verk som människa här på jorden blev fullbordat. ” Då nu Jesus hade tagit emot ättikan, sa han: Det är fullbordat. Och han böjde ner huvudet och gav upp andan.” (Joh. 19:30)

För då blev han given av Gud makt: ”Då trädde Jesus fram och talade till dem och sa: Mig är given all makt i himlen och på jorden.” (Matt.28:19) , vilket var det första Han sa till apostlarna efter sin uppståndelse. Då var Jesus sann Gud och sann människa. Han hade klarat hålla Guds 10 bud här på sin vandring på vår jord, och föll INTE inför satans frestelse i öknen (wilderness) Allt var fullbordat. 

Om Jesus Kristus (Lord of lords, King of kings) uppmanar oss till att döpa oss ” i Faderns och Sonens och den Helige Andes namn.” så är jag nog för liten för att gå emot hans så starka ord. Absolut för liten. 

Men allt vi gör ska vi göra i Jesu Kristi namn för .”Jag är vinträdet, ni är grenarna. Den som förblir i mig, och jag i honom, han bär rik frukt. För utan mig kan ni ingenting göra. ” (Joh 15:5)

Han är vägen, den enda, till Gud vår allsmäktige Fader , himmelens och jordens skapare
” För genom honom skapades allt det som är i himlarna och det som är på jorden, det synliga och det osynliga, vare sig det är troner eller herradömen eller furstedömen eller väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom.”skriver Paulus i Kol.1:16 . Nämligen Skaparen, vår Gud och allas Fader skapade allt GENOM Kristus, vår konung.

Det betyder att Gud och Kristus fanns till då alltet skapades för redan i Mos 1:26 sägs ”Gud sa: Låt oss göra människor till vår avbild, lika oss. De ska råda över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som krälar på jorden.”

”Vår” är plural-form, vilket säger att det var två redan då. Änglar är en annan form av skapelse, som inte kan föröka sej. Däremot är de skapta i miljardtals (Upp.5:11)

Gud satte Kristus till arvinge över allt  (Hebr.1)

Gud är skaparen (som skapat allt genom Jesus, Guds smorde) och Jesus Kristus är arvinge tills absolut den sista tiden(1Kor 15:24.28) och Guds helige ande är en. Detta vittnar även Paulus om i Galaterbrevet 3:20 
 
Och om detta vittnar i 1Joh.5:7 ”Ty tre är de som vittnar i himlen: Fadern, Ordet och den Helige Ande, och dessa tre är ett”

Gud gjorde Jesus mindre än änglarna” En liten tid gjorde du honom ringare än änglarna. Med ära och härlighet krönte du honom och satte honom över dina händers verk”(Hebr 2:7) . Det betyder att Gud gjorde Jesus för en tid ringare än satan som ju är en skapad, men fallen, ängel.

Gud är ande, men Gud är också ljus. Och i Honom finns inget mörker. Det är en stor stor tröst för mej.
Så långt mina tankar här och nu. Men jag är bara en vanlig man som i tro läser Bibeln och ber vår Gud i Jesu Kristi namn om visdom.

”Men om någon av er saknar visdom, ska han be till Gud, som ger åt alla villigt och utan förebråelser, och han ska få den.” (Jak 1:5) .Det bibelord är min tröst .

Fotnot: Jag är medveten om vad Petrus säger i Apg.2 :38 ”Då sa Petrus till dem: Omvänd er och låt var och en av er döpa sig i Jesu Kristi namn till syndernas förlåtelse och ni ska få den Helige Andes gåva.” Petrus vet att allt ska göras i Kristi namn. Han om någon vet att Jesu sade det som står i Matteus 28:19, för han var med då Jesus uppmanade dem till nämnda bibelord. Därom råder inget tvivel. Men Kristi ord står över allt och alla (Matt.28:19) 


Det betyder att Gud och Kristus fanns till då alltet skapades för redan i Mos 1:26 sägs ”Gud sa: Låt oss göra människor till vår avbild, lika oss. De ska råda över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över boskapsdjuren och över hela jorden och över alla kräldjur som krälar på jorden.”

Vår” är plural-form, vilket säger att det var två redan då. Änglar är en annan form av skapelse, som inte kan föröka sej. Däremot är de skapta i miljardtals (Upp.5:11)

Gud satte Kristus till arvinge över allt  (Hebr.1)

Gud är skaparen (som skapat allt genom Jesus, Guds smorde) och Jesus Kristus är arvinge tills absolut den sista tiden(1Kor 15:24.28) och Guds helige ande är en. Detta vittnar även Paulus om i Galaterbrevet 3:20 
 
Och om detta vittnar i 1Joh.5:7 ”Ty tre är de som vittnar i himlen: Fadern, Ordet och den Helige Ande, och dessa tre är ett”

Gud gjorde Jesus mindre än änglarna” En liten tid gjorde du honom ringare än änglarna. Med ära och härlighet krönte du honom och satte honom över dina händers verk”(Hebr 2:7) . Det betyder att Gud gjorde Jesus för en tid ringare än satan som ju är en skapad, men fallen, ängel.

Gud är ande, men Gud är också ljus. Och i Honom finns inget mörker. Det är en stor stor tröst för mej.
Så långt mina tankar här och nu. Men jag är bara en vanlig man som i tro läser Bibeln och ber vår Gud i Jesu Kristi namn om visdom.

Men om någon av er saknar visdom, ska han be till Gud, som ger åt alla villigt och utan förebråelser, och han ska få den.” (Jak 1:5) .Det bibelord är min tröst .

Fotnot: Jag är medveten om vad Petrus säger i Apg.2 :38 ”Då sa Petrus till dem: Omvänd er och låt var och en av er döpa sig i Jesu Kristi namn till syndernas förlåtelse och ni ska få den Helige Andes gåva.” Petrus vet att allt ska göras i Kristi namn. Han om någon vet att Jesu sade det som står i Matteus 28:19, för han var med då Jesus uppmanade dem till nämnda bibelord. Därom råder inget tvivel. Och Kristi ord står över allt och alla