54. Sök de urgamla stigarna...


Så säger HERREN: "Ställ er vid vägarna och spana, fråga efter de urgamla stigarna. Fråga efter den goda vägen och vandra på den, så skall ni finna ro för era själar." Men de svarade: "Vi vill inte vandra på den." (Jeremia 6:13)

Vad är det med oss människor egentligen? Vi säger: "Vi vill inte vandra på den." 
Vi har Guds ord från av Honom mottagen text i ”Textus Receptus” från 1500-talet . En skrift som Petrus beskriver i 2 Petr.1:19-21 tydligt vad den verklig är. Ändå ska vi hitta på nya moderna, för att de är lättlästa. Men är de sanna? 

”Och desto fastare har vi det profetiska ordet, som ni gör väl i att ge akt på liksom på ett ljus som skiner på en mörk plats, till dess att dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan. Detta ska ni först och främst veta, att ingen profetia i Skriften kommer till av någon egen utläggning. För ingen profetia har någonsin kommit till genom mänsklig vilja, utan heliga människor från Gud har talat drivna av den Helige Ande.”.

Hela första kapitlet av Petrus andra brev är hälsosamt att läsa för de som tror sig behöva nya biblar att predika ur.

Så om bibeln var sann från 1500-talet fram till 1881 så är den sann än i dag. Gud och Hans ord är de samma i går, i dag och i morgon.
Så håll dej till den bibel som har Textus Receptus som grund. Den svenska Reformationsbibeln är en sådan. Och den överensstämmer mycket bra med KJV. Så de håller jag mig till.

Sedan 1881 har biblar ändrats, mer och mer helt med avsikt, som Westcott och Hort skrev till varandra . Dessa båda herrars nygrekiska skrift ligger till grund för vår 1917års översättning bla. 
Jehovas vittnen ändrade KJV på 120 olika ställen och fick på detta sätt en villolärobibel som de med makt spridit ut runt världen.

Lika bedrövlig är den svenska "bibel 2000". En bibel beställd av den svenska regeringen, för att gynna deras agenda, inte Guds.

Så alla biblar utkomna efter 1881 är grundade på Westcott och Horts text. De var spiritister som inte trodde varken på skapelse eller uppståndelsen.
.
Men före 1500-talet då? Jo, de sanna kristna hade före det sina bokrullar, kopior av evangelierna och breven som de vårdade ömt. Och som ligger som grund för vår Textus Receptus.

Kopior, som tack vare boktryckarkonsten (1445) och översättarna,  blev biblar att finnas tillgängliga för vanligt folk. Före det hade endast kyrkor hållit i alla trådar men nu kunde fler och fler ta del Guds ord och reformationen fick ordentlig fart. En väckelserörelse utan senare motstycke.

Den romersk-katolska kyrkan hade en egen version av bibeln, Vulgata, och det har de än. Få är de präster in denna kyrka som ännu har tillgång till bibeln. Det är deras katekes som gäller i deras undervisning. Den dikteras helt av Vatikanen och deras jesuiter. Allt på order uppifrån.

Reformationen gav oss frihet. Den skall vi värna om.  

Fotnot 1 I 2 Petr.1  berättar han sin upplevelse från ”Mount of transfiguration /Förklaringsberget” . En upplevelse vi får ta del av från de tre av Jesus utvalda apostlarna Petrus, Jakob och Johannes och deras vittnesmål om denna mirakelhändelse. Hela första kapitlet av Petrus andra brev är hälsosamt att läsa för de som tror sig behöva nya biblar att predika ur.

Fotnot 2. Kolla mitt inlägg nr "5. Hittar du detta i din bibel.. ? " och jämför om du hittar dessa verser. Om inte så ta dig en funderare på du har rätt bibel då.

Fotnot 3. Reformationsbibeln hittar du här: https://bibelonline.se/studyb.php 

Fotnot 4 KJV(King James Version) är den engelska versionen från 1611, grundad på Textus Receptus