46. Pentagram..en ledstjärna för vem?

Och ha ingen delaktighet med mörkrets ofruktbara gärningar, utan tillrättavisa dem snarare. (Efes.5:11) säger Paulus till efesierna. Gäller det inte oss också? Eller är vi på något sätt fria från den uppmaningen? Bedöm själv.

I tornet på en kyrka nära mej hänger denna fem-uddsstjärna. Ett pentagram är något av det mest ockulta som finns. En sådan hänger den moderna finska kyrkans män och kvinnor på den mest synliga ställen vi har. Ingen kan med bästa vilja påstå att det är på grund av okunskap. Så då kan avsikten endast vara att leda oss får på villovägar.

Pentagram: Anses av ockultister vara det mest potenta sättet att trolla fram andar. När en enda spets på stjärnan pekar uppåt, betraktas den som tecknet på det goda och medlet för att frammana välvilliga andar; när EN ENDA SPETS PEKAR NED och ett par spetsar är överst, är det ett tecken på det onda (SATAN) och används för att framkalla ONDSKANS MAKT”

Ska denna stjärna faktiskt hänga på en kyrkspira i Pedersöre? Eller i någon församling som sägs vara en plats att tillbe vår Gud?

Jag vet att en stjärna lyste vägen för de tre vise män från österns land fram till Betlehem. Den stjärnan var endast till från Gud,till för att leda dem ända fram till den för oss nyfödda blivande förlösaren för våra synder. För att starta evangeliets budskap om vår möjlighet till räddning i tro. Den stjärnan var då, och inte mer.

Fotnot 1: Den sjuuddiga Nykarlebystjärnan har sitt ursprung från druiderna. https://logenorion.se/sdt/den-sjuuddiga-stjarnan/

Fotnot 2. Då man tänker på den stjärna som ledde till Betlehem så tänker man inte att den var i väster. De vise männen kom ju från öster vilket ju bevisar att Guds stjärna fanns i väster. Vilket vi ju ofta lätt förväxlar med österns stjärna.

Fotnot 3. I dessa mörka tider är det aldrig fel att låta ljus lysa. Och gör vi det med avsikt att påminna om Jesu födelse så är ett ljus eller ljusstake absolut bättre.

Fotnot 4. I år (2022) var kyrkans stjärna svängd med spetsen uppåt. Det förändra inte det ockulta budskapet alls.( detta tillagt 20.12.22 )