53 .Är Jesus jude?

 


”Jesus var jude och levde bland det judiska folket i det land som i dag heter Israel.
Jesus är fortfarande en jude. och Jesus kommer att återvända, och han ÄR fortfarande en jude.”

Detta påstående ser man allt för ofta och snart överallt . Så ofta att man undrar till vilken nytta? Vill man på detta sätt framhäva att judarna är ett bättre folk, eller att de på något skulle ha förtur till Guds rike framom någon annan?

I så fall går det klart emot Paulus brev: ”För Skriften säger: Var och en som tror på honom ska inte komma på skam. Det är ingen skillnad mellan jude och grek, för samme Herre är över alla och rik mot alla dem som åkallar honom. För var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst.” (Rom 10:11-13) . Och Bibeln kan inte motsäga sig själv, för i så fall så faller hela skriften.

Ingenstans i Bibeln står det att läsa att Jesus var jude! Så hur påstår man då att han var. Han höll sig själv att komma från staden Nasaret i Galileen i dåvarande Palestina , ”för att det som sagts genom profeterna skulle uppfyllas”.

Jesus var, är och förblir inget annat än Gud, en Gud för alla som åkallar Honom. (Rom 10:13)  Att likna honom med en jude bär nog så fel det kan bli.

Skulle brudgummen ha två brudar? Det finns det inget i Bibeln som berättar  något sådant. (Rom 10:12)

Däremot säger Jesus i Mark 14:62 ”Jag Är, och ni ska få se Människosonen sitta på Maktens högra sida och komma på himlens skyar.” på frågan från översteprästen som frågade honom vidare och sa till honom: ”Är du Kristus, den Välsignades Son?”
Ett svar som Han blev dömd till döden på av judarna. Detta berättar både Bibeln och historieböckerna.

Med andra ord: Jesus Kristus är allas Gud och allas vår Herre. Skulle vi som inte har judiskt påbrå, konverterat till judendom eller bor i det efter andra världskriget konstruerade landet Israel inte få tillgång Guds rike?

Det tycks mej mer än oförståeligt i så fall!

Fotnot 1: Jesus var född av jungfru och avlad av den Heliges ande. Annat framkommer inte i Bibeln.
 
Fotnot 2: Jesus var av juda släkt, men Han framförde aldrig det, utan Han framförde att Han var Gud! Så varför skulle vi göra annat då vi säger oss vilja följa Jesus? 

Fotnot 3; Det land som Gud lovade Abraham var Kanaans land. 
Fotnot 4: Jesus var sann Gud och sann människa, Ingen nämner sann jude. 
Fotnot 5. Israel var dey namn Gud gav Jakob. (1 Mos.32:28)